Gymnasiekortet

Bild på Presentkort i Handel Oskarshamn.

Under tiden som gymnasieskolorna hålls stängda på grund av spridningen av Corona-viruset har Oskarshamns kommun beslutat att dela ut presentkort i Handel Oskarshamn till gymnasieungdomar i kommunen, dessa kallas Gymnasiekortet. Här ger vi dig aktuell information om hur du kan använda kortet och hur du som restaurangägare kan ansluta dig.

Gymnasieungdomar i Oskarshamns kommun kommer att få kort giltigt hos Handel Oskarshamn. Kortet gäller är laddat med 75 kronor per vardag.

Detta gör det möjligt för ungdomarna att få ett lagat mål mat varje dag även att skolan är stängd. Samtidigt stöttar denna insats näringslivet.

Alla gymnasieungdomar som är folkbokförda i kommunen kommer att få ett kort, även de som studerar vid en gymnasieskola i annan kommun. Totalt handlar det om cirka 1 070 ungdomar.

Var gäller presentkortet?

Presentkortet gäller i alla butiker och restauranger som är medlemmar i Handel Oskarshamn. Under tiden som gymnasiekorten gäller har andra restauranger möjlighet att ansluta sig till presentkorten, vi välkomnar restauranger i hela Oskarshamns kommun att ansluta sig för att göra det lättillgängligt för ungdomar på landsbygden att köpa lunch. 

Presentkorten gäller ej för inköp av alkohol och tobak. 

För aktuell lista över vilka restauranger och butiker som tar emot gymnasiekortet, klicka här. 

Du som elev väljer själv om du vill köpa lunchen på en av restaurangerna eller i en livsmedelsbutik. Vi tillsammans med Oskarshamns kommun rekommenderar avhämtning/take away för att minska risken för smittspridning. 

Vi får många frågor om vad som gäller kring presentkorten och har försökt samla alla svar här.

Kontrollera saldo på gymnasiekortet

Vill du kontrollera saldot på ditt presentkort så gör du det enkelt på något av följande sätt. 

  1. Skanna QR-koden som finns på baksidan av kortet med din smartphone, så kommer du direkt till ditt korts saldo. 
  2. Klicka här för att komma till sidan för kontrollera saldo och fyll i ditt korts uppgifter.

Hur ansluter jag min restaurang?

Alla restauranger och butiker som är medlemmar i Handel Oskarshamn är redan anslutna automatiskt och tar betalt precis som vanligt med presentkorten. 

Vi vill att alla anslutna restauranger erbjuder mat för avhämtning/take away för att minska risken för smittspridning. Tanken med subventioneringen är inte att skapa ett evenemang där eleverna samlas och trängs i grupp. 

Vill du ansluta din restaurang till gymnasiekortet kan det göras utan att betala medlemsavgift till Handel Oskarshamn, men du betalar en provision på varje transaktion med presentkorten. För mer information om hur du ansluter dig ber vi dig kontakta:

Mattias Lago
076-878 54 20 

Aktuell lista med anslutna restauranger och butiker finns här. 

Vi får många frågor från restauranger om hur det fungerar med korten och har försökt samla svar på de vanliga frågorna här.