Evenemang i centrum

Det är livet mellan husen som gör staden, det vill säga skratt, barn som leker, shoppingaktiviteter, kultur och folkliv. Flöden och evenemang i centrum skapar också en trygghet vilket är viktigt för stadskärnan som helhet. Vi fyller hela året med olika evenemang för att skapa liv, bidra till en handel som utvecklas och vill ge en härlig energi till stadskärnan. De flesta evenemang arrangerar vi i samarbete med kommun, näringsliv och föreningar. Vi vill att alla känner sig välkomna i vårt city, vi vill att barn, familjer och äldre känner sig hemma här. Vad sägs om jazziga toner en skön sommarkväll, skridskor i december eller lokal mat under en marknadsdag.
Kanske saknar du något? Kom gärna med idéer till oss, det gör att vi blir ännu bättre och att ännu fler aktiviteter kan äga rum i vårt fina stadsrum.

Våra evenemang i centrum

Citykvällar

Ett par gånger om året har våra butiker och restauranger öppet extra länge. Det gör vi för att bjuda in till en arena att umgås, njuta av kulturutbud och ha det kul i city. Vi välkomnar kultur, konst och musik i stadskärnan och bjuder på så vis in till härlig fest. Handlarna har fina erbjudanden i sina butiker och tillsammans ser vi till att gatorna fylls av liv. Välkommen på våra citykvällar, en chans att umgås och ha riktigt kul tillsammans.

Tolvskillingsmarken- ett härligt evenemang i centrum

I nästan 50 år har regionen samlats en härlig majdag för att ha fest i vår stadskärna. Det är knallar, musikuppträdanden, extraöppet i butikerna och fullt på restaurangerna. Tack vare stort engagemang från alla handlare så har vi skapat en härlig dag i stadskärnan i Oskarshamn helt enkelt. Det har också gjort att Tolvskillingen är det största och mest besökta handelsevenemanget i regionen, med tusentals besökare från länets alla hörn. Välkommen på ett härligt evenemang i centrum!

Vill du ställa ut eller på annat sätt vara med på Tolvskillingsmarken kan du höra av dig till oss, centrumledare@oskarshamn.com. Tillsammans kan vi bli ännu bättre och vi kan fortsätta göra en marknadsdag som sprider glädje och skapar liv i vår stad.

Sommartorget

Sommartorget är en riktig favorit hos oskarshamnspubliken. Arrangemanget ägs av Oskarshamns kommun men det samlar många olika aktörer som hjälps åt att skapa magi i stadskärnan. Kultur, konst, lekfullhet och bus. Ett perfekt recept för en lyckad aktivitet sommartid som har gjort att konceptet har kommit tillbaka flera år i rad. Hur evenemanget kommer se ut i år vet vi inte riktigt ännu men uppdaterar så snart det finns mer information. Spana gärna in Sommartorget på Facebook här för inspiration från sommaren 2019.

Vintertorget

Vi vill utveckla julhandeln och engagera fler aktörer under december månad. Detta har lett till att vi sedan ett par år tillbaka fyller vi hela december med aktiviteter, bygger upp en isbana och skapar en fin vintermiljö på Lilla torget och håller extraöppet i alla butiker. Det är Handel Oskarshamn och Attraktiva Oskarshamn som gör det här tillsammans med kommun, fastighetsägare och näringsliv. Jobbet har resulterat i att fler besöker stadskärnan vintertid, alltså ett framgångsrikt koncept som vi jobbar vidare med.

Vill du vara med under vårt vintertorg? Kontakta oss, centrumledare@oskarshamn.com.